Escrito o:
A CEL promove en Lugo Internovamarket Food, un novo programa de aceleración de empresas alimentarias
A partir do mes de setembro arrincará o proxecto INTERNOVAMARKET - FOOD, un programa promovido por case unha decena de organizacións empresariais, entre as que se atopa a Confederación de Empresarios de Lugo, que busca mellorar a competitividade das pequenas e medianas empresas lusas e galegas, favorecendo a implementación de novos modelos empresariais enfocados a favorecer a internacionalización de forma conxunta.
INTERNOVAMARKET-FOOD foi un dos 132 proxectos (dun total de 456 candidaturas presentadas) seleccionados no marco da primeira convocatoria do Programa de Cooperación Transfronteiriza Interreg V-A España-Portugal (POCTEP) 2014-2020.
Dotado con 2,1 millóns de euros, o programa acelerador INTERNOVAMARKET busca contribuír á economía transfronteiriza impulsando o incremento da xeración de riqueza no sector agroalimentario. Basearase, para iso, en tres alicerces fundamentais: internacionalización, innovación tecnolóxica e mercadotecnia.
O obxectivo final é que as empresas luso-galaicas que se somen ao programa estean en condicións óptimas para expandirse a novos mercados, mellorando para iso o seu uso das novas tecnoloxías de información e a comunicación e orientándoas cara a unha mellora do seu posicionamento competitivo. Búscase tamén, con iso, contribuír a unha mellora xeral da posición competitiva global do tecido industrial agroalimentario transfronteirizo.
Primeira reunión
De face a organizar a implementación do proxecto, o luns 27 de xuño tivo lugar en San Cibrao das Viñas (Ourense), na sede do beneficiario principal, o Centro Tecnolóxico da Carne, o kick-off meeting ou reunión de arranque do proxecto INTERNOVAMARKET - FOOD, á que asistiu unha ampla representación dos socios implicados no proxecto, concretamente, do CTC - Centro Tecnolóxico dá Carne, a CEP - Confederación de Empresarios de Pontevedra, a CEO - Confederación de Empresarios de Ourense, de ANFACO-CECOPESCA, da Asociación Nacional de Fabricantes de Conservas de Peixes e Mariscos - Centro Técnico Nacional de Conservación de Produtos da Pesca, da AEP - Associaçao Empresarial de Portugal, de AGAVI-Associação para a Promoção dá Gastronomia e Vinhos, produtos regionais e biodiversidade, do IPB-Instituto Politécnico de Bragança, do IPVC-Instituto Politécnico de Viana do Castelo e, por suposto, da Confederación de Empresarios de Lugo (CEL).
Actividades
INTERNOVAMARKET ? FOOD está subdividido en diferentes actividades, que serán detalladas con maior profundidade nas xornadas de lanzamento do proxecto, que terán lugar no mes de setembro, atópanse: INTER-EXPORT PLUS, programa de posicionamento dos produtos transfronteirizos nos mercados interiores e exteriores; INNOVA PLUS, programa acelerador de innovación tecnolóxica para competir con garantía nos mercados; MARKET PLUS, programa de estratexias de mercadotecnia para fomentar a competitividade empresarial e un programa formativo especializado.
Coas accións previstas na realización deste proxecto, prevese que as empresas alcancen un nivel óptimo de produtividade e mellora da competitividade dos diferentes elos da cadea de valor que compoñen o sector agroalimentario transfronteirizo, o intercambio de oportunidades de negocio entre as empresas do espazo de cooperación, así como o inicio de procesos de internacionalización e apertura a novos mercados para as empresas con experiencia en comercio exterior.