Escrito o:
Ars Magirica: una oportunidad para disfrutar de la gastronomía romana en Lugo
Os establecementos de hostalaría de Lugo quentan motores para o Arde Lucus 2015 dunha forma moi especial: a través do certame Ars Magirica, xornadas gastronómicas que se inauguran hoxe durante as cales se ofrecerán tapas especiais inspiradas nos pratos e sabores típicos do mundo romano. Promovidas polo Concello de Lugo e a Deputación Provincial de Lugo coa colaobración da Asociación Provincial de Hostalaría de Lugo (APEHL) e Muralla Leste, as xornadas gastronómicas con inspiración romana prolongaranse até o 7 de xuño.
En total participan neste certame 22 establecementos hostaleiros, con propostas cuxo prezo oscilará entre 1,5 e 3 euros: Restaurante Antas, coa tapa Coturnix; Cafetaría Diveca, con Panen cum ovum et allium; Casa María, con Tosta Castrexa; Mesón A Laxa, con Agnina A Laxa; Fonsagrada, con Pectus Dei; Pasarela, con Saltimbocca; Cervezoteca A Tinería, con Ovum Frictum; Ou Cincuenta e Seis, con LVI Arde Lucus; Os Cachivaches, con Pemento recheo de xabaril con escuma de allo; Restaurante Campos, con Manciña de porco; Ou Mercado Street Food, con Vaca, viño, olivas e loureiro; A Caseta dá Barra, con Lasaña galega; Á túa saúde, con Delicias do Centurión; Cafetaría O Trópico, con Ouro do Val; Cervecería Central, con Capricho Romano; Cafetaría Gucho´s, con Bacallau gratinado con muselina de alioli; Kursal Sports Bar, con Tosta Mercenarios Galaicos; Parrillada Abel, con Tosta Campesiña; Parrillada Botafumeiro, con Mexillóns Botafumeiro aos 3 gustos; Restaurante A Rosada, con Freixós recheos de marisco sobre prebe de ourizo; Restaurante Espolada, con Porco salvaxe con marmelada de boletus, e Restaurante Viveiro, con Filloa rechea de crema de grelos con queixo do Cebreiro.
Ao final desta entrada pode descargarse en pdf a guía completa de tapas participantes no certame, con establecementos e prezos de cada proposta.