Escrito o:
Froitos secos e mel para o pastel do Arde Lucus
A Asociación Provincial de Empresarios de Confitaría e Pastelaría de Lugo lembra que nos seus establecementos pode comprarse o pastel oficial do Arde Lucus, un postre elaborado con inspiración nas tradicións culinarias e costumes gastronómicos da época romana.
Trátase dun pastel tipo biscoito, que na súa receita de base contén principalmente froitos secos (améndoas, noces e avellanas) e mel, pois en época romana edulcorábase con este ouro líquido, ao non estar dispoñible nas despensas da época o azucre de cana.
A composición da torta é unha proposta da pastelaría Mimos, gañadora do concurso convocado en 2012 coa colaboración do Concello de Lugo. Desde entón seis pastelarías elabórana de forma habitual (Confitarías Madarro, Martín, Mimos, Ramón, Santos e Yomar), aínda que a receita está a disposición de todos os establecementos da capital integrados na Asociación de Empresarios de Confitaría e Pastelaría de Lugo.
Dende a Asociación destacan que aínda que o pastel é aínda pouco coñecido, é moi apreciado por tratarse dunha proposta culinaria sa, elaborada con ingredientes naturais e de alta calidade e que pode adquirirse desde tan só 10 euros na presentación do biscoito de menor tamaño.
As confeitarías lucenses esperan que con ocasión da actual edición da festa romana lucense máis persoas anímense a degustar unha sobremesa ideal tanto para almorzo como para unha sobremesa, e que co tempo converterase con seguridade "no doce imprescindible de todas as mesas no Arde Lucus, do mesmo xeito que o roscón de Reyes é obrigado en todas as mesas o día 6 de xaneiro".